helgen

jag ska börja med att jag inte har någon röst den är lika med noll hörs inte alls snart. i alla fall haft lite problem hela veckan, att jag varit hes på morgon sedan har det gått till sig på dagen och så har det hållt på men igår gick det inte till sig tyiskt nog blev det värre , nu sitter jag och låter som en kraxande anka eller nåt .

hur som helst ska jag sammanfatta helgen bravader.

fredag : då hängde jag på elinn till byn vi plumsade i snö för att hon skulle ha sina täckbyxor som inte fanns där haha lite onödigt men bilturen var trevlig blev även en tripp till kyskogården i svappa .
på kvällen blev det filmkväll emd elinn. vi beställde thaimat och kika film och snacka hela kvällen.kolladë även igenom gamla bilder och nog var det kul att se vad vi gjorde då haha. minnen som alltid finns kvar :)   sedan for vi runt lite på stan och kolla. en rikitigt trevlig kväll.

lördag : var dte först jobb, sedan hockey med pappa och syster, sedan lite taxi körande näsatn , nje mne körde folk överallt. sedan bad jag elinn komma förbi koch det gjorde hon. hon bjöd även på hemma gjord äppelpaj supergott var det hon kan baka. vi kikade lite film snacka strunt och umgicks. sedan åkte vi ut en sväng med bilen och ragga även maria följde med trevligt trevigt :)

kort  sagt en trevlig helg med världens underbaraste vän.'
dessutom vann både kiruna och modo igår heja heja .
idag är det hockey igen kiruna - asplöven håll tummarna. blir att gå med pappa och syster :) kul blir det nog för att ja inte kan prata men ändå.

nu frukost sen dusch sne iväg igen. inte sovit många timmar denna helg men inte ens trött märkligt ;)

kort sammanfattning

ja nu sitter jag här igen och tänkte väl att en uppdatering vore på sin plats haha .

senaste tiden har mest bestått av jobb och träning. jag har fått med mig elinn mycket roligare att vara två än ensam så. helgen bestod av jobb jobb jobb och idag blir dte jobb dock bara fyra timmar men bättre än inget så . och till helgen blir det förhoppningsvis jobb med. men hockey ochså hoppas jag får bra skift haha

modo hsr värvat ny tränare ochså vet inte om dte kommer hjälpa desto mer men kanske om han får ordning på laget ´kanske det kan vara bra till nästa säsong . dessutom kan en ny ränare vara positivt det behövs en förändring vi ser hur det går med det.

har inte desto mer just nu skriver mer imorgon hej då alla

måndag.

ja nu är dte måndag här istter jag igen ska strax sova ifall ja blir utringd på jobb imorgon. hoppas på det i alla fall.

hur som helst en lyckad helg lördag var det först jobb sedan hockey med pappa och syster en himla bra match som kiruna vann med 4-2 mot piteå. och kirunas nya målvakt imponerade dessutom verkar som han är riktigt bra. kan li riktigt ra det här. efter det blev det tjejkväll med elinn och Maria :) rikitgt lyckad och trevlig kväll det måste vi göra om :) snart ochså

idag var jag snäll och följde elinn på morgon klockan åtta trots att ja var ledig men få lite rutiner så bara bra.  sen blev det frukost på stan sen har ja bara haft en rikitig slapp dag inte gjort något men man måse ha det ochså ibland :)

imorgon ser man vad som händer men ksulle i alla fall och träna med elinn och maria. om ja inte åker på jobb men hoppas på förmiddag i så fall .

nej det var alt för nu hej då allla skriver snart igen

2009 och 2010

nu kommer den lovade sammanfattningen. ska var då det.

ja i början av året januari februari mars  och april hände väl inget speciellt vad ja kommer på eller inte jättespeciellt i alla fall haha.
skolan och  och jobbet flöt på som tidigare .

i maj blev ja äntligen klar med folkhögskolan och fick slutbetyget och det var otroligt skönt.

i juni for ja med anna till henne och kenny och hälsade på i söderhamn och det var trevligt vi hittade på en del roliga grejjer under dagarna . sedan for ja vidare till rickard och var där ungefär en vecka vilket var trevligt vi var bland annat i danmark en dag och på fotboll en dag så det var trevligt sedan åkte vi bil hem till kiruna ne minnés värd resa ;)
sedan var det kirunafestival och det var en lyckad helg hade himla roligt alltid roligt att dom ordnar något i kiruna och sällskapet är dte viktigaste :)
sedan flöt sommaren på med mest jobb men hann även umgås med familjen och vännerna en hel del . en bra sommar. i slutet av augusti och början av september for jag pappa och julia på bilsemster genom norge var i oslo två dagar vilket var kul sedan in i sverige och ner till rickard och hälsa på och där hitta vi på en massa skoj, bland annat bio i hässleholm tivoli i köpenhamn och glimmingehus utanför simrisahman , en djurpark i höör plus en massa annat skoj sedan for vi vidare norrut geonom sverige och stannade tillslut hos veronica där vi bland annat var med oscar på leos lekland och sedan på stan och shoppa lite :) även anna kom till luleå
sedan åkte anna hem med oss till kiruna. för under sommaren flyttade hon och kenny till kiruna.

i oktober blev jag moster igen för andra gången . då anna och kenny fick en liten pojke. mer exakt den 29 oktober 2009 föddes gossen. så har nu två underbart gulliga systersöner oscar som snart fyller fyra år  och den lilla pojken som ännu inte fått något namn men det kommer. dessutom får veronica sitt andra barn i februari så då är de tre men då tror ja på en flicka får se om det stämmer haha ;)

november och december flöt på och hade en underbar jul och nyår med familjen och vännerna . kort sagt de som står mig allra närmast.

har säkert glömt en massa men allt orkar ja inte skriv amne minnena finns alltid kvar

så 2009 var ett ganska bra år . jag gjorde det jag behövde och funderade på vad jag vill göra i framtiden . och spenderade tid med de personer som betyder mest. och känner att kag kom närmare vissa än jag var tidigare medans vissa försvann mer och mer men är glad för det jag har i mitt liv och känne rmig gladare än på länge.

vad väntar jag mig av 2010 då. ja det vet ja inte riktigt. emn hoppas på att komma in på någon utbildning till hösten och prova något annat. ja vet att kiruna alltid finns kvar och likaså min familj och mina vänner så känner att det är rätt tid att göra det. men visst kommer det kännas nervöst att bara lämmna allt ja mnera har ju bott i kiruna 22 år till hösten så men man ser vad som hände rmåste först komma in på en skola haha annars tar jag nog dagen som den kommer detta år och ser vad som händer .

har några nyårslöften ochså men detta år ska ja inte säga dem utan försöka hålla dem ändå ;)

det var nog allt för nu hej då alla och lycka till med 2010


hockey

ja idag var det hockeykväll hos elinn lika trevligt som alltid. kvällen bestod av hockey och skvaller typ  nej mne lite allvarliga samtal nfaktikst haha . hur som helst en trevlig kväll. sen ja kom hem har ja titta lite olika utbildningar och såna saker ska strax se lite tv. imorgon blir det nattjobb på larmet .

ja lovade en sammanfattning av 2009 och det kommer när ja har tid och ork men ger er denna lista tills vidare :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: bilade genom norge :)
2. Höll du några av dina nyårslöften?: nja tyvärr inte blir annat detta år 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: jo min lillasyster blev det till en liten pojke
4. Dog någon som stod dig nära?: Nej.
5. Vilka länder besökte du?: Finland, norge
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: jo men vad behöver bara vissa veta och dom vet
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: lite olika orkar inte skriva alla 
8. Vad var din största framgång 2009?: fick mitt¨godkända betyg är nu behörig
9. Största misstaget?: har nog gjort en del
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Förkyld bara..och magsjuk en gång blir sällan sjuk
11. Bästa köpet?: bilen är så nöjd med den
12. Vad spenderade du mest pengar på?: Räkningar och mat..  tyvärr haha
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Jo
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: vet inte lite olika
15. var du mer glad eller ledsen 2009? både och men mest glad tror jag har ju min underbara familj och vän kan inte ha det bättre egentligen
16. Vad önskar du att du gjort mer?: vet iinte rest utomlands tror jag 
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: tjafsat om msåsaker 
18. Hur tillbringade du julen?: Med hela min familj..
19. Blev du kär i år?: nej
20. Favoritprogram på TV?: DH
21. Bästa boken du läste i år?: kommer inte ihåg vad dn hette men handlade om en mammas kamp om sitt barn
22. Största musikaliska upptäckten?: Nå inget..
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: dammsugare bland annat
25. Något du önskade dig men inte fick?: jo
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: var med vännner och familj
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: det finns det säkert 
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: det vanliga
29. Vad fick dig att må bra?: familjen och vänner
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: vet inte
31. Vem saknar du?: flera men bland annat min bror som bor så långt borta
32. De bästa nya människorna du träffade?: säkert någon men var nöjd med dem ja redan hade så



detta var en lista men kommer som sagt ne mer detaljerad sammanfattning senare I promise

hockey

ja idag var det hockeykväll hos elinn lika trevligt som alltid. kvällen bestod av hockey och skvaller typ  nej mne lite allvarliga samtal nfaktikst haha . hur som helst en trevlig kväll. sen ja kom hem har ja titta lite olika utbildningar och såna saker ska strax se lite tv. imorgon blir det nattjobb på larmet .

ja lovade en sammanfattning av 2009 och det kommer när ja har tid och ork men ger er denna lista tills vidare :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: bilade genom norge :)
2. Höll du några av dina nyårslöften?: nja tyvärr inte blir annat detta år 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: jo min lillasyster blev det till en liten pojke
4. Dog någon som stod dig nära?: Nej.
5. Vilka länder besökte du?: Finland, norge
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: jo men vad behöver bara vissa veta och dom vet
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: lite olika orkar inte skriva alla 
8. Vad var din största framgång 2009?: fick mitt¨godkända betyg är nu behörig
9. Största misstaget?: har nog gjort en del
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Förkyld bara..och magsjuk en gång blir sällan sjuk
11. Bästa köpet?: bilen är så nöjd med den
12. Vad spenderade du mest pengar på?: Räkningar och mat..  tyvärr haha
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Jo
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: vet inte lite olika
15. var du mer glad eller ledsen 2009? både och men mest glad tror jag har ju min underbara familj och vän kan inte ha det bättre egentligen
16. Vad önskar du att du gjort mer?: vet iinte rest utomlands tror jag 
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: tjafsat om msåsaker 
18. Hur tillbringade du julen?: Med hela min familj..
19. Blev du kär i år?: nej
20. Favoritprogram på TV?: DH
21. Bästa boken du läste i år?: kommer inte ihåg vad dn hette men handlade om en mammas kamp om sitt barn
22. Största musikaliska upptäckten?: Nå inget..
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: dammsugare bland annat
25. Något du önskade dig men inte fick?: jo
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: var med vännner och familj
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: det finns det säkert 
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: det vanliga
29. Vad fick dig att må bra?: familjen och vänner
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: vet inte
31. Vem saknar du?: flera men bland annat min bror som bor så långt borta
32. De bästa nya människorna du träffade?: säkert någon men var nöjd med dem ja redan hade så



detta var en lista men kommer som sagt ne mer detaljerad sammanfattning senare I promise

senaste tiden

ja till och börja med har ja fått tillbaka datorn så nu uppdaters det oftare ja lovar

ska sammanfatta senaste tiden vi börjar med julafton :

då var först ja och pappa på kyrkogården och tände ljus åt farmor och farfar samt pappas farmor och farafár och faster och farbor. sedan for vi hem plockade lite och njöt av tiden sen kom även oscar och veronica en snabb vända och oscra fick en liten julklapp av morfar den gillade han verkligen. sedan åkte dom och vi fixade maten och det. sedan kom rickard hem och klockan var tre och dags för kalle anka årets ttradition. efter kalle var det julmiddag med pappa julia och rickard . med julmusik och allt som hör till det var så mysigt. sedan for vi vid sex till mamma där mamma lisa frida veronica jocke oscar anna kenny och lillgossen och mommo var.. där var julkappsutdelning med tomte och allt det var så mycket klappa mes till småkillarna såklart men några fick jag. jag är för övrigt nöjd med mina jag fick bland annat : två par skor, en rya matta, en isskarpa till bilen, glas, två fleeceplädar, ljus och ett foto på oscar samt en chokladask tror dte vra dte men fullt tillräckligt :).
sedan for vi till pappa en vända inna ja åkte hem efter en underb ar julafton :) med min underbara familj.

nyårsafton :

 trevligt sällskap
var inget speciellt på dagen var på kyrkogården en vända med pappa och rickard och tände ljus på samma gravar som julen, sedan hem lite grann sedan med mamma till morfars och morbror oves grav och tända ljus. sedan på kvällen till elinn. och kvällen vill ja sammanfatt i några ord bara, god dryck,trevligt sällskap , glatt humör . hade en sjukt rolig nyårsafton med värdlens bästa vän :) träffade även maria och jerry vilket var trevligt .

julen och nyår spenderades med dom som betyder mest i mitt liv och et är jag glad över . glömmer aldrig dom dagarna :)

dagarna i mellan bestod av jobb, umgås med vänner och familj. nu har rickard åkt hem till skånde så tomt utan honom saknar han så mycket. men kul att vi han umgås när han vár upp :)

öven veronica oscar och jocke har åkt hem till luleå dröjer innan man träffar dom med då de inte blir före påsk kanske. och då har dom en liten med sig. och jag säger att det blir flicka får se om aj har rätt. hade rätt både med oscar och annas gosse så :)

kommer senare skriva en sammanfattning av året som var samt en lite om vad ja tror om 2010. men det tar vi imorgon hej då alla